Πρόσφατα άρθρα  

   

ΦΕΚ για την λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων από 10/01/2022

Λεπτομέρειες

Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τηλειτουργία τους απο 10/01/2022 . Το ΦΕΚ εδω

Λειτουργία Σχολείων από 10/1/2022

Λεπτομέρειες

Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας : 

     1. Πώς αλλάζει το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων;

Προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επομένως, την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο από τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία σελφ τεστ πλέον θα διενεργούνται όχι μόνο από τους μη εμβολιασμένους μαθητές αλλά επίσης και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, όλοι οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα 5 ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων σελφ τεστ, δηλαδή συνολικά τρία σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

2.Αλλάζει κάτι στα δικαιολογητικά με τα οποία πρέπει να προσέρχονται οι μαθητές στις σχολικές μονάδες;

Οι δηλώσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού ράπιντ τεστ ή σελφ μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr . Το τεστ θα διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή.

Διαβάστε περισσότερα: Λειτουργία Σχολείων από 10/1/2022

Επέκταση λειτουργίας του «edupass.gov.gr» στις σχολικές μονάδες της δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Λεπτομέρειες

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 έχει τεθεί  σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Οι γονείς/κηδεμόνες εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας των μαθητών στους χώρους της σχολικής μονάδας . Η μονάδα ενημερώνεται αυτόματα και τους επιτρέπεται η είσοδος .

Προσοχή: 

Α) Σε περίπτωση που  οι υπόχρεοι έχουν εμβολιασθεί ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά .

Β) Σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test),η δήλωση αυτή πρέπει να γίνεται  κάθε Δευτέρα και Πέμπτη έως αργά το βράδυ .  

Γ) Οι μαθητές κάθε μέρα πρέπει να έχουν μαζί τους την σχολική κάρτα που εκδίδεται από την πλατφόρμα και οπωσδήποτε κάθε Τρίτη και Παρασκευή 

Δ) Οι μαθητές για τους οποίους δεν έχει ενημερωθεί η πλατφόρμα έρχονται σε συνεννόηση το πρωί με την Γραμματεία του σχολείου   πριν μπουν στην τάξη . 

Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Λεπτομέρειες

Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης...και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους. ( ΦΕΚ 4187/10-09-2021) ΑΠΟΦΑΣΗ: Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254

   

Υποβολή αιτήματος  

   

Βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ  

   

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 13 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Μετρητής Επισκεπτών

155286
Σήμερα
Χθες
Αυτή την εβδομάδα
Την προηγούμενη εβδομάδα
Αυτόν τον μήνα
Τον προηγούμενο μήνα
Συνολικά
247
378
1689
150993
2372
11161
155286

Η διεύθυνσή σας IP: 10.2.33.21
Ώρα εξυπηρετητή: 07-07-2022 14:12:47
   
© 2013-2021 - 1ο Γενικό Λύκειο Κιάτου